Informatie

Naam:           Ag Al Shatan

Geb.jaar:      2006

Kleur:            Zwart (heterozygoot)

Stokmaat:    +/- 153cm (fokt over het algemeen iets vergrotend)

Stamboek:   AVS (en BAPS)

Status:          Goedgekeurd

Dekking:      Dekkingen d.m.v. KI (vers/gekoeld sperma)

Landen:       Beschikbaar in o.a. Nederland en België, voor andere landen graag contact opnemen

Extra info:    Vrij van SCID en CA, CEM en EVA

Pedigree, afbeelding afkomstig van https://www.allbreedpedigree.com/ag+al+shatan

Geschiedenis

Ag Al Shatan is geboren uit een prachtige combinatie. Zijn vader is de zuiver Egyptische Sheikh Obeyd hengst Masada Fahsim, gefokt door gewaardeerd fokker Walter Schimanski, later geïmporteerd vanuit de VS naar België. Zijn moeder is de exotische merrie Rubinah Aliha, geïmporteerd vanuit Duitsland naar België. Shatan draagt prachtige, voornamelijk Egyptische (maar via moeders kant ook mooie Poolse) bloedlijnen, o.a. het zeer gewaardeerde Sheikh Obeyd, Babson en Crabbet.
Shatan heeft de Koheilan strain (de strain is de moederlijn, de onderste lijn uit de pedigree welke uit alleen merries bestaat).

 

Deze bloedlijnen en de daarbij behorende kenmerken maken Shatan tot een veelzijdig, correct gebouwd en sterk paard, met een mooi uiterlijk en goede gangen, en bovenal een geweldig karakter.

 

Beroemde voorouders zijn vertegenwoordigd in Shatan's pedigree. Niet alleen Shatan's bekende vader Masada Fahsim. We vinden in de pedigree ook onder andere de getalenteerde Gharib, welke een grote rol heeft gespeeld in het ontstaan van het Arabo-Friese stamboek. En Fadl, de door Henry B. Babson uit Egypte geïmporteerde 'Old Egyptian' hengst welke een hoofdrol speelt in het ontstaan van de Babson bloedlijnen.

 

Gharib

Fadl

Link naar een artikel over het ontstaan van het Arabo-Friese stamboek:

http://www.stalgrootprooyen.nl/hengstenhouderij/oorsprong-arabo-fries/?fbclid=IwAR2hTAtpusLlpili0emJKWLWUrM2sUf-Hj8iG0MJ-CtNj2Tu43UHC_8YsAQ

 

Link naar de wikipedia pagina over Henry B Babson:

https://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Babson